maanantai 25. helmikuuta 2013

Pinaattirisotto

S-Ryhmän ravintoloissa oon törmänny mahtavaan pinattirisottoon, jota oli tarjolla kanan kanssa. Eräänä päivänä päätin kokeilla tehä site ite, Julie Goodwinin risottoa soveltaen. Tässä teille resepti kuvien kera. ;)


Tarvitset:
2rkl oliiviöljyä
25g voita
1 sipuli
2dl risottoriisiä tai puuroriisiä
1 liemikuutio, kana tai kasvis esim. Knorr Fond du Chef
n. 6-9 dl vettä
2dl ruokakermaa
1 pss pakastepinaattia
2-3 valkosipulinkynttä 

1. Laita kuumaan pannuun tai kattilaan oliiviöljy ja voi. Lisää sipuli.


2. Lisää riisi ja sekoita kunnes riisi kiiltää.


3. Lisää 2 dl vettä ja liemikuutio. Anna kiehua.


4. Sekoita liemikuutio riisin joukkoon.


5. Kun riisiseos sakenee, lisää vettä 1dl kerrallaan. Toista 3-5krt.


6. Maista riisiä, jos riisi tuntuu vielä hampaissa vähän, mutta on pehmeän makuista on se sopivan kypsää.


7. Purista valkosipulinkynnet.


8. Lisää pakastepinaatti ja sekoita.


9. Lisää ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.



10. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes puuromaista. Riisi pehmenee ja imee nestettä. Osa nesteestä haihtuu.


11. Maista. Laita tarpeen mukaan suolaa. Lisää valkosipuli ja ota pois liedeltä.


12. Risotto on valmis!


Tarjoile esim. porsaan kaslerpihvin tai kanafileen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti